maanantai 3. lokakuuta 2011

Team-Race 1.10. ja kausi ohi...

Snif, niin se on nyt virallinen kisakausi sitten meiltä ohi, ja vasta kun meillä alkoi olla oikein kivaa... onneksi ei ole enää pitkä aika ens toukokuuhun :-p

Cwiccelä tiimi, eli kaikki 9 koiraa vanhukset mukaanlukien, starttasi siis lauantaiaamuna lanssin matkassa taas kerran kohti Helsinkiä ja Tuomarinkartanoa. Siellä juostiin tällä kertaa perinteisesti Team-Race kerhojen parhaiden kilpureiden kesken, ihan yhtä perinteisesti etanalähdöt niille ns. hieman hitaammille menijöille, ja luonnollisesti vielä koko joukko aivan tavallisia sijoituslähtöjä em. kahden ryhmän väliinputoajille. Meiltä oli alunalkaen tarkoituksena laittaa Velmu kisaamaan etanoissa, mutta kun emäntä nakitettiin hommiin kisojen järjestelypuolelle niin tuumasin jättää Velmun kuitenkin pois kun en arvannut etukäteen miten pääsisin koiraa itse lämppäämään ja kopittamaan. Ja Velmu on sen verran haastava tapaus että en ihan mielelläni delegoi sitä kenenkään muun vaivoiksi. Mutta kun en nyt vaan kertakaikkiaan osaa seistä tumput suorina katsomassa kun muut kisaavat niin ilmoitin lopun kaiken kuitenkin Sisun kipaisemaan ihan tavis-280 m lähdössä, koska sen nyt kopittaa tarpeen vaatiessa vaikka Pihtiputaan mummo. Toki taustalla vaikutti sekin että Sisu on syksyn tullessa yltynyt ekan kerran elämässään ihan kunnon menoon radalla, kun selkä on ilmeisesti kunnossa ja nuppi on oppinut vihdoin että niitä hitaampia voi myös ohittaa. Emäntä itse pääsi tällä kertaa kunniapaikalle ajanottoon maalisihteeriksi, joka olikin todella hieno (jos kohta tuulinen, siis ihan kirjaimellisesti) paikka seurata upeita juoksuja kauniissa syyssäässä.

Varsinaisessa Team-Racessa Virtaviivaisia koiria edusti vain Minni (of Streamline Foxy Lady), joka juoksi HVK:n kakkosjoukkueessa. Tällä kertaa Minni ei kuitenkaan ollut ihan terävimmässä kondiksessa, mutta muut Virtaviivaiset ja liitännäisjäsenensä sitten yltyivätkin vastapainoksi ihan hurjaan menoon. Vai mitä sanotte tästä saldosta?
  • Roni (of Streamline Famous Baron) 480 m 33,97 ja 1/2
  • Lassi (of Streamline Lazy Lizard, siis Sisun poika ja Sysin ja Hornan veli) 280 m etana 19,74 ja lähtönsä 1/4, etanakisan lopputuloksissa 3/19!
  • Sisu (of Streamline Noble Nuance) 280 m 19,25 ja 1/5. Sisun uusi enkka matkalta, muuten!
  • Kip (Effloresco's Kajanos, siis Katlan veli) elämänsä ekassa ratastartissa 280 m 18,61 ja 1/5!!!
  • Pöpi (Macarenan Pinacolada, samaa sakkia Kipin ja Sisun siskon Nuudelin kanssa) 280 m etana 19,52 ja lähtönsä 1/5, etanakisan lopputuloksissa 2/19!
Kyllähän tuossa jo treenarit siis pääsivät henkseleitä paukuttelemaan kun vuoronperään käytiin vaan hakemassa pokaaleja palkintojenjaossa :-) 

Iltapäivän päätteeksi Sisu pääsi vielä uudelleen hommiin sisko Nuudelin (of Streamline Nasty Noodle) kanssa, kun ne juoksivat 350 m koejuoksukavereina nuoremmalle siskopuolelleen Harmille eli Nyanssin Bellikselle. Harmi juoksi todella hienosti sekä ohittaen että tullen ohitetuksi ilman mitään ongelmia ja sai lopuksi ajan 24,20 (mikä on sekalinjaiselle koiralle aivan erinomainen tulos!). Sisu puolestaan ilahdutti emäntäänsä tekemällä jo päivän toisen upean nousun peränpitäjästä kärkeen ja voittamalla lopulta startin komeasti, aikaa en valitettavasti kuullut mutta kyllähän se pakosti lipsahti ainakin ton Harmin juokseman kv-rajan alle.

Ja onneksi koejuoksukavereita kaipaili myös Ettan (Blackbitch's Boogie Nights), joten päivän suurin sijaiskärsijä Velmu pääsi kuin pääsikin radalle isänsä Pellen kanssa. Ne siis juoksivat Ettanin seurana 280 m ja kohteliaasti toki saapuivat naisen perässä maaliin sopivalla hajuraolla, mutta aika kivasti Pellen kirivaihde näkyi löytyvän maalisuoralle tullessa ja se sai jo kurottua etumatkaa kiinni jokusen metrin kunnes matka loppui kesken. Velmu myös näkyi peesaavan isäänsä yllättävänkin lähellä, joten kyllä se olisi päivän etanakisoissa ollut varmasti ihan top-kympissä ainakin. No, kummallakin herralla oli hirmuisen hauskaa ja sehän on koko harrastuksen päätarkoitus! Ja Ettan juoksi sen verran pätevän näköisesti että eiköhän sillä ollut ihan kiva aika vaikka se meni (taas) ohi ainakin mun korvieni.

Ilta olisi huipentunut (?) vielä villeihin (?) kaudenpäätösbailuihin Kartanolla, mutta muu koiralasti alkoi olla kuuden aikaan jo sen verran ryytyneen oloista että luovutin suosiolla ja lähdettiin kotimatkalle. Vanhukset eli Gas ja Ukko saivat ensin tavattoman mielenkiintoisen nuuhkutuslenkin ihmettelemässä tallien elämää ja hevosia (lauantai-ilta ei ehkä ole ihan paras aika tupsahtaa tallialueelle parin hurtan kanssa, vaikka kyllähän noi Tuomarinkartanon hevot on aika tottuneita näihin pienempiin nelijalkaisiin), ja sen jälkeen loput wiput pääsivät rallaamaan Luukkiin koirapuistoon vielä kotimatkalla. Kotiin saapuikin kahdeksan aikaan hyvin hiljaista sakkia, ja kun vielä saivat safkat kuppiin niin yleinen simaus kävi porukassa. Se on rankkaa, toi kisailu!

Nyt sitten loppuivat viralliset kisat meidän osalta, kun meinaan tällä hetkellä puuttuvat ne maastojuoksijat niin ei viitsi Hailuotoon enää lähteä vaikka aivan upea paikka se toki olisi. Makkarajuoksuja olisi vielä parit jäljellä, ja jos/kun Katla nyt ei aloita juoksua vielä kuukauteen niin sen olisi tarkoitus käydä kokeilemassa perinteisiä möllimaastoja Hyvinkäällä. Sitten alkaakin koirien osalta syöpöttely, rentoutuminen ja metsissä rymyäminen, eikä tuo nyt ihan huonolta suunnitelmalta kuulosta näin emännänkään kannalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti