maanantai 31. lokakuuta 2011

Syksyiset tuplasynttärit

Meillähän siis syksyn juhlakausi jatkui taas vain vähän viikko Aslanin synttäreiden jälkeen eli 19.10., jolloin veljekset Sysi ja Horna juhlivat saapumista miehen ikään eli täyttivät 3 vuotta. Derbyvuosi siis, ja Horna kävikin kisaamassa maastoderbyissä Jyväskylässä toukokuussa. Varsinainen juhlapäivä osui viikolle joten vietimme sitä varsin arkisella profiililla, mutta seuraavana viikonloppuna juhlittiin sitten perusteellisemmin. Ruoka oli hyvää, luonnollisesti, ja ennen kaikkea sitä oli runsaasti kaikille osapuolille. Ja koska kaikki tärkeät henkilöt viettävät aina synttärinsä matkoilla niin näin tekivät myös Horna ja Sysi, jotka siis kävivät ihmettelemässä tunnelmallista syksyistä sunnuntaita isäpapan Sisun seurassa vaihteeksi Saaren kansanpuistossa Tammelassa. Kyseinen paikka aina vetoaa myös emäntään, koska minähän siis olen kotoisin harjujen ja järvien Kangasalta ja näin ollen Lounais-Hämeen tavanomaiset savitasangot ja mutainen Loimijoki eivät varsinaisesti aiheuta suuria luontoelämyksiä. Saarella harjuja ja järviä on oikein kivasti meikäläisenkin makuun, ja kyseessä on itse asiassa yksi Suomen kuuluisimpia kansallismaisemia (viittaan nyt Albert Edelfeltin maalaukseen Maisema Kaukolan harjulta, joka on maalattu juuri Saarella). Näin syksyllä siellä on myös mukavan rauhallista kävellä, päinvastoin kuin kesällä jolloin suunnilleen puoli Hämettä ja neljäsosa muuta maailmaa tuntuu olevan riekkumassa poluilla, biitseillä ja nuotiopaikoilla. Herraskaartin kanssa kiersimme ihan perinteisesti Suujärven, ja pitihän sitä käydä sen jälkeen vielä tietysti ihmettelemässä Edelfeltin maisemaa näkötornin juurella ja kiipeilemässä harjuilla tsekkaamassa potentiaalisia mäkitreenipaikkoja kevättä ajatellen. Kaunista oli, kovin kaunista... sumuinen ja tyyni iltapäivä, kaunis ruska ja hyyyvin rauhallista ja hiljaista. Paitsi siinä vaiheessa kun herraskaarti bongasi oravan Määrlammin rannalla, missä vaiheessa ääntä mahtui hetkellisesti maailmaan kohtuullisen paljon :-p. Noin muuten fiilis kyllä oli ihan kuin alla, jossa siis Sysi, isä-Sisu ja Horna pohtivat hiljaa mielessään Kuivajärven rannalla että olis pitänyt muistaa ottaa makkarat mukaan niin olis voinut grillailla niitä viereisellä notskipaikalla. Minkä lupaan pyhästi että teemme sitten seuraavalla reissulla.


(ja syy miksi päivitys tulee vasta nyt on se että kerrankin päätin ottaa kunnon kuvia ja siis ihan oikean kameran mukaan reissulle pelkän kännykän sijaan. Ihan hyvä ajatus, paitsi että sitten menikin pari viikkoa etsiessä kameran siirtopiuhaa kroonisen muuttokaaoksen keskeltä. Löytyihän se lopulta sentään)

Synttäri"lahjaksi" Sysi sitten saikin viime torstaina aika radikaalin ratkaisun, eli reissun paikalliselle mukavalle eläinlääkärillemme jossa se liittyi nipsnaps tuosta vain lauman eunukkienemmistöön mm. isänsä jalanjäljissä. Tällä hetkellä Sysi toipuilee kyseisestä operaatiosta yksityisessä vierihoidossa mummolassa, ja kuuleman mukaan voi kerrassaan erinomaisesti (vaikka alla ei nyt varsinaisesti näytä hurraata huutavankaan vaikka sai jalkaansa jopa isiltä perityt ampparipöksyt). Odotamme jännityksellä millainen miekkonen hormonien höyryjen laannuttua sieltä sukeutuukaan, ainakin isänsä on tätä nykyä suorastaan hulvaton huumorimies ja ihan riittävän macho siinä sivussa. Horna joutuupi odottelemaan omaa operaatiotaan vielä sen verran että saa hankittua jostain näyttelytuloksen, ja epäilemättä tuskin malttaa odottaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti