perjantai 6. tammikuuta 2017

Neliviikkoisposeerauksia ja reipasta menoa

Pennut täyttävät ensi sunnuntaina neljä viikkoa ja sen kunniaksi minä, tai oikeastaan viehättävät avustajani, napsivat niistä tänään ensimmäiset seisotusposeeraukset. Täytyyhän sitä aloittaa hyvissä ajoin treenit että sitten parin vuoden päästä saadaan ne metsämiehensertit plakkariin, vaikka noin muuten pentuja ei ole varsinaisesti kyllä suunniteltu näyttelyharrastusta silmälläpitäen. On ne kyllä silti melkoisen hienoja, vaikka itse sanonkin!

Pojat ensin:


Herra H


Herra Z


Herra S


Herra O

Ja tytöt:


Neiti H


Neiti Q


Neiti P


Neiti E


Neiti T

Pennut ovat edelleen jatkaneet kasvuaan tasaisesti, isoimpana porukkaa vetävät Herra Z, Neiti P, Neiti E, Herra H ja Herra S jotka kaikki ovat 1,6 kilon molemmin puolin nyt. Herra O ja Neiti Q ovat 1,5 kilon kieppeillä ja Neidit T ja H nekin lähellä 1,4 kilon rajaa. Tärkein ja rakkain ruoka on edelleen Edanan maitobaari, mutta mukelot ovat oppineet jo syömään myös kiinteää ruokaa ihan kivasti, yksinkertaisesti alkamalla varastaa sitä äiteen kupista. Tarjolla on kolme kertaa päivässä Nutriman pentunappulaa, sikanautaa, kermaviiliä ja Nutrolinin pentuöljyä, ja useimmiten joudun täydentämään annosta vielä erikseen Edanalle ihan kunnolla sen jälkeen kun pikkuriiviöt ovat ensin päässeet käsiksi siihen.


Pentujen maailma on laajentunut pikkuhiljaa viimeisten 1,5 viikon aikana alkuperäisestä pentulaatikosta jo reilusti isommaksi aitaukseksi, jossa on tarjolla myös pissapaperia siisteystreeniä varten. Fiksut ipanat oppivatkin hyvin äkkiä paperien ilmestyttyä mikä on homman nimi ja käyvät jo ihan kivasti paperilla sekä pisulla että kakalla, vaikka toki osumatarkkuus ei ole vielä lähelläkään 100 prosenttia (ehkä 50/50?). Hampaat ovat puhkeamassa nyt, jalat kantavat jo pikkuisiin spurtteihin ja kaverin kanssa on todella kiva nuhjata ja tapella. Äänivalikoima on laajentunut pikkupennun marsu-uikutuksesta murinaan, ulvontaan, haukuntaan, rähinään, kiljumiseen ja mitä ääniä nyt vaan koirasta voi kuvitella löytyvän. Hännät heiluvat melkein koko valveillaoloajan ja pennut rakastavat tavata uusia ihmisiä, muutamat ovat jo kohdanneetkin tulevat perheensä. Onneksi ne myös edelleen nukkuvat paljon ja ovat todella hiljaisia ja suloisia silloin. Tulevina viikkoina meno tulee kiihtymään hurjasti, mutta juuri nyt pennut ovat varmaan söpöimmillään joten nautitaan siitä nyt!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti