sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Pikkupedot seitsemän viikon iässä

Linnunradan kauneimmat ja rohkeimmat täyttävät tänään seitsemän viikkoa, ja olisivat siis virallisesti jo luovutuskelpoisia. Meiltä ne alkavat kuitenkin lähteä vasta kahdeksan viikon iästä eteenpäin, joten viimeinen yhteinen viikko koko porukan kesken on nyt käynnistymässä. Pennut ovat jo hyvin vankkoja ja reippaita kavereita ja pärjäisivät varmaan maailmalla ihan ok tässäkin iässä, mutta viikko pari lisää painimista ja juoksemista ja hyppimistä sisarusten kanssa ei voi olla niille kuin hyväksi koska mistään muualta ei kyllä löydy samanlaista ja samanhenkistä kuntopiiriä. Siinä sivussa ne oppivat edelleen tärkeitä asioita koirien käytöstavoista äidiltään ja muilta vanhemmilta koirilta, ja joka päivä löytyy jotain uutta seikkailun aihetta avartamaan muutenkin maailmankatsomusta. Tällä hetkellä viimeksimainittu keskittyy kyllä enemmän ruokaan, kun ulkona kelit ovat harvinaisen kamalat (= jäätä, vettä, liukasta, tuulista) joten ulkoilut jäävät useampiin pikkupyrähdyksiin päivässä. Onneksi liikuntaa saa rutkasti myös sisällä vetämällä rallia ympäri kämppää koko porukalla, ja kiipeilyharjoitusten seurauksena ensimmäinen kaveri on jo bongattu sängystäkin ihan omin voimin.

Mutta siis tämän hetken teemaan: syöminen on suuri ilomme. Tähän asti pennut ovat syöneet aika lailla sitä kaupanhyllystä poimittua siistiä sikanautaa ja vaihtelun vuoksi välillä myös erilaisia muita jauhelihoja ja -kalaa raksujensa lisäksi, mutta nyt on aika opetella että mistä se ruoka oikeasti oikein tulee. Varoitus siis niille, jotka tuntevat heikotusta teurasjätteitä nähdessään...

Peuranluihin on tutustuttu jo aiemmin olka- ja reisiluiden muodossa, mutta nyt sitten laajennettiin  käytännössä koko elukkaan (no pää on edelleen pakkasessa, mutta kyllä me sekin vielä kokeillaan ensi viikolla):Tuleva mejä-harrastaja?
Pennut pääsivät myös tutustumaan siihen whippetille luonnollisimpaan saaliseläimeen eli jänöpupuun, kun isä Kip lähetti tuliaisina niille muuten aikoinaan ihan ihmisten pataan päätyneen metsäjäniksen jämät eli käpälät ja pään. Tästä seurasi peräti vilkas iltapuhde, lopun kaiken täydellisesti korvia lukuunottamatta luulle kaluttu pää (kuvia löytyy siitäkin, mutta niitä en sentään postaa) ja paljon iloisia pentuja:Karvainen oikea pupu voittaa tylsät nahkaluut milloin tahansa!


Ehkä noin normaalien ihmisten kannalta tavallisempaan riistaan eli kanansiipiin on myös tutustuttu männäviikolla, ja niitä katosi kilon verran yhdessä hujauksessa parempiin suihin eli voi suositella jatkossakin:
Edanan maitobaari on edelleen auki monta kertaa päivässä ja pari kertaa tuntujaan yössäkin, mutta määrät alkavat olla lähinnä terapeuttisia ja pääasiallisesti ruoka on jo ihan kiinteää tavaraa. Eikä meillä nyt pelkästään syödä kuolleita eläimenosia, vaan aamu alkaa aina tukevasti aamupuurolla eli isolla kupillisella penturaksua, joka napsitaan ihan semmoisenaan kuivana parempiin suihin suurella halulla. Näitä eksoottisempia ruokalajeja joutaa sitten harrastaa myöhemmin päivän mittaan vähän huviksikin, vaikka pelottavan hyvin noilla naskalihampailla kyllä näköjään pistetään sileäksi isompikin otus... sitä peuran sarvipäätä odotellessa :-P

Synttärien kunniaksi piti toki ottaa myös uudet seisotuskuvat, jotka tarjoavat äskeisen kauhujen gallerian jälkeen toivottavasti vähän hermolepoa ja silmäniloa katsojille. Muutama pennuista oli sitä mieltä että koko pönötysharrastus on täysin yliarvostettua, mutta ainakin ne saatiin seisomaan hetken kaikki neljä jalkaa maassa mikä on jo hyvä. Toiset sitten olivatkin ihan kuin ammattilaisia luonnostaan, ja kolmas ryhmä totesi että lahjonta auttaa aina. Painot pennuilla ovat nyt 3 ja 4 kilon välillä, pienimpinä edelleen pikkutytöt Hooli ja Trillian ja joukon kärjessä Humma.

Pojat:

Cwic Humma Kavula (varattu)

Cwic Zaphod Beeblebrox (varattu)

Cwic Slartibartfast (vapaa)

Cwic Oolon Colluphid (vapaa)


Tytöt:

Cwic Princess Hooli (varattu)

Cwic Questular Rontok (varattu)

Cwic Paula Nancy Millstone Jennings (varattu)

Cwic Eccentrica Gallumbits (varattu)

Cwic Trillian Astra (vapaa)


Pennuista siis edelleen kaksi poikaa (Slartibartfast ja Oolon Colluphid) sekä yksi tyttö (Trillian Astra) etsivät omaa kotia. Jos reipas juoksijanalku tai muuten vaan touhukas harrastus/kotikoira kiinnostaa niin laita viestiä tulemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti