torstai 26. huhtikuuta 2012

Kisasuunnitelmia ja vähän muunkinlaisia suunnitelmia

Alkukauden toimintakalenteri alkaa vihdoin olla kuosissa meidän poppoon osalta, eikä yhtään liian aikaisin kun ekat kisatkin on jo 1,5 viikon päästä (hui!). Excel (tai itse asiassa Open Office Calc näin mäkkäristinä) on kyllä korvaamaton apuväline siinä vaiheessa kun kisaikäisiä koiria on monta ja kaikkien kanssa haluaisi harrastella tasapuolisesti vähän sitä sun tätä. Tosin aikani taulukoita pyöriteltyäni tajusin että meillä itse asiassa koirat ovat ainakin alkukaudesta varsin erikoistuneita omiin hommiinsa, ja enemmänkin emäntä saa heilua multipurposena joka välissä. Mutta tältä meidän harrastuskausi 2012 siis alkaa nyt näyttää:

  • Velmu: maastoissa tiedossa Suomi-Cup 6.5. Iitissä ja Derbyt 19.5. Liedossa, sen jälkeen maastokisoja fiiliksen mukaan vielä pari muuta kesän mittaan. Radalla tarkoitus on käydä juoksemassa ainakin Turussa etanalähdöt molemmissa Vätin kisoissa eli 25.7. ja 1.9. -  hienoa että etanaideologia alkaa levitä WH:n ohella muihinkin kerhoihin!
  • Katla: maastoissa tulossa WH-mestaruudet 12.5. Hyvinkäällä ja missikisapuolella suunnitelmissa kv-näyttely Kotkassa 16.6. Sen jälkeen tod.näk. inttimaastoja ainakin parit kesällä ja fiiliksen mukaan mahdollisesti SMM-kisat myös. Ratapuolella treeniä luvassa kovasti.
  • Sisu: alkukauden tiukka ratatykkimme eli tiedossa 280 m sijoituksia ainakin 17.5. Hyvinkäällä, 23.5. Tampereella ja Kesäleski Kartanolla 6.6. Sisu myös aikoo aloittaa säännölliset ratatreenit heti 8.5. alkaen Kaupissa ja/tai Hyvinkäällä. Loppukaudella käydään ainakin kaikki kotikisat Kaupissa ja mahdollisesti myös perinteinen Turku-Cup, ja muita sitten fiiliksen ja ehtimisen mukaan. Maastoista Sisu pysyy visusti poissa...
  • Pelle: keskittyy nyt ensi alkuun toipumiseen, ja sen jälkeen alkaa tiukka missikisojen putki. Tiedossa ainakin 27.5. Järvenpää ja suunnitelmissa myös WH erkkari 3.6. Mustialassa ja Salon näyttely 10.6. Kaikki käyttöluokassa, tietysti :-) Juoksupuolella Pelle ottaa tällä kaudella lunkimmin, mahdollisesti jotkut inttimaastot käydään kuitenkin kokeilemassa sitten kesemmällä.
  • Sysi ja Horna: Hornalla on pakollinen näyttelykäynti tiedossa ja tähtäin on tällä hetkellä 10.6. Salossa. Lisäksi kumpikin veljes aikoo kipaista ainakin yhden maastokeikan sitten kesemmällä, Sysi mahdollisesti useammankin jos juoksu alkaa maittaa.
  • Junioriosasto eli Aslan ja Edana keskittyvät täysillä ratatreeneihin ja kirjojen hankintaan. Aslan pääsee kisaamaan iän ja mittojen puolesta heti kun koejuoksut on läpi, mutta tähdätään nyt varovasti kuitenkin jonnekin heinäkuulle. Edana täyttää vuoden kesäkuussa joten silloin tiedossa on mittaus, ja kisaamaan se mahdollisesti ehtii vielä ihan kauden lopussa ellei nyt tietty juoksut saavu sotkemaan suunnitelmia. 

Muista kuulumisista vielä sen verran että Pellen maha muistuttaa väriltään entistä enemmän pakanamaan karttaa, mutta suurin turvotus on jo kadonnut. Varmuudeksi Pelle käyttää kuitenkin vielä toistaiseksi tissiliivejä, siis Kepeän Taipaleen alkkarimanttelia (meillä on toi valko-ruskea ja se näyttää aika fiksulta. Aluksi Pelle kulki kutoskisamantteli päällä, mutta se herätti sen verran huomiota että todettiin vähän neutraalimpi vaihtoehto suotavaksi...). Eilen mun piti ottaa Pelle mukaan fleksissä kuoppareissulle seuraneidiksi, mutta Pellehän sinkosi auton perästä muiden vanavedessä kuin telkkä pöntöstä ja sinne meni. Keppi piti tietysti hakea taas hampaisiin heti ensi töikseen, ja sen jälkeen se sitten vetikin sielun kyllyydestä kuoppaa eestaas semmoiset puoli tuntia joten eiköhän tuo ole aika lailla toipumaan päin. "Pelottavan elinvoimainen", todellakin...

Ja lopuksi täytyy vielä todeta, että minähän en tunnetusti yhtään pidä mustasta väristä whippeteissä, ja seuraavan kerran meillä on tarvetta uudelle whippetinpennulle aikaisintaan vuonna 2017. Mistä syystä onkin perin hämmentävää, että parin viikon päästä menen hakemaan meille tälläisen:

(kuva pöllitty härskisti of Streamline -blogista)

Niin se viisaskin menee aina vaan wipuun, tai tässä tapauksessa astuu miinakenttään... kyseessä siis on neiti Misty Minefield of Streamline, joka tullaan tuntemaan tuttavapiirissä nimellä Nike. Ja seuraava pentu tulee sitten 2017 :-) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti