maanantai 12. syyskuuta 2011

Tampere GP...

...ja meidän tiimin osalta kauden viimeiset viralliset ratakisat juostiin eilen kotiradalla Kaupissa. Koirista kisaamaan oli ilmoitettu vain Pelle, jonka oli tarkoitus juosta sekä 280 m että 350 m sijoitukset mutta kisajärjestäjät olivatkin päättäneet että pelkkä sprintti riittää (= jälkimmäisen matkan ilmo oli tipahtanut jossain välissä matkasta). Tässä tapauksessa, kun se kaikkeintärkein viimeinen kv-aika tuli jo viikko sitten Vätissä, handleri kiitti järjestäjiä viksusta päätöksestä ja käytti säästyneen parikymppiä tyytyväisenä puffan tukemiseen mm. kerrassaan erinomaisten ryynimakkaroiden muodossa, nam! Lisäksi sain nakitettua Sisun tuikitärkeän nollakoiran rooliin, joten pääsin kopittamaan koiraa kaksi kertaa kumminkin.

Sisu siis pääsi käynnistämään kisat 280 m matkalla, fiinisti justlanatulla ja oikein vimpan päälle kunnostetulla radalla. Ottaen huomioon että herra on viime ajat treenannut lähinnä syömällä mustikoita ja haistelemalla varpuja, oli todella kiva katsoa sen sujuvaa menoa ja lopputulemana Sisu kipaisikin itselleen ekan kv-aikansa Kaupin radalla eli 19,36. Samalla ajalla se olisi pärjännyt hyvin myös päivän kisoissa, eli omantasoisessaan sijoituslähdössä se olisi ollut kakkonen. Ylipäätään meno näytti rennolta ja ilahduttavasti herra melkein-wider on alkanut vihdoin oppia suuntaamaan kiskolle eikä ulkolaitaan, jos kohta kyllä se edelleen etukaarteesta veti maalisuoralle todella leveästi. Hmm, voipi olla että ehkä Sisu sittenkin jatkaa virallista kisailua vielä ensi kaudella, sehän vaan parantaa suorituksiaan vuosi vuodelta!

Pelle puolestaan kisasi virallisesti siinä samaisessa minipisteiden sijoituslähdössä, joka olikin täysi kuuden koiran lähtö. Startti ei koskaan ole ollut Pellen paras puoli radalla, mutta nyt koko kuuden koiran poppoo sai todella tasaisen lähdön aikaan ja puolet kisasta mentiin aivan yhdessä rykelmässä. Pelle oli pitkään kiinni kolmostilassa mutta aivan maalisuoralla Paletin Narda puristi siitä vielä ohi. Lopulta Pelle jäi siis neloseksi vain yhden sadasosan erolla Finlandia aus den Gnomenheiniin (Pellen aika 19,54). Nardallekin ne jäivät vain metrin verran, kun taas voittaja Paletin Rainbow nykäisi jo vähän pitemmän kaulan. Palkintopallilla oli kuitenkin siitä harvinainen tilanne, että Pellen takana sijoilla viisi ja kuusi seisoi kaksi Maxwinia, Evil ja El Tiempo - varsin harvinainen mutta aina yhtä herkistävä tilanne näin sekalinjaisen traktorimallin omistajalle! Kuvallinen todiste löytyypi täältä :-)

(alla Pelle keltaisella manttelilla Emmi Ventelän kuvaamana ja lisää hänen ottamiaan kuvia kisoista löytyy täältä)Onnistuneen kisapäivän kruunasi vielä Katlan veljen Kipin toinen ryhmäkoelähtö 350 m matkalla, jonka Kippis tietysti suoritti hyväksytysti liehuvin lipuin aikaan 23,76. Nyt sitten kun vaan siskonsa innostuisi samaan menoon...

(Koko kisan whippettulokset löytyvät perinteisesti Fast Pack's tietokannasta: http://www.fast-packs.net/Racing/Results/view_complete_result.php?date=11-09-2011&location=Tampere)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti