maanantai 29. elokuuta 2011

SMM-2011 Tuomarinkartanolla

Ihan ensialkuun anteeksipyynnøt aavistuksen erikoisista æækkøsistæ - kirjoitan pæivitystæ nimittæin Stavangerissa Norjassa ja tækælæisten nækemys næppæimistøstæ on tuntujaan jonkin verran eroava suomalaisesta :-p

Tiimillæ ei siis edelleenkææn ole oikein maastojuoksijoita (vrt. kommentit Mustiala KV-maastot edellisenæ viikonloppuna), mutta pitihæn sitæ kuitenkin ilmoittaa joku osallistumaan SMM-kisoihin ihan vain kannatussyistæ. Tai siis meidæn tapauksessa SVKLM-kisoihin, koska osallistujat olivat molemmat ylikorkeita eli Velmu ja ihan jokerina mukaan viime hetkellæ heitetty Sisu. Sisuhan on todistetusti joskus osannut juosta maastoissa koskapa on itsensæ kæyttøvalioksikin hankkinut, mutta sen kanssa on aina yhtæ jænnittævææ pellon laidalla katsoa millainen pæivæ herralla juuri sillæ hetkellæ sattuu olemaan. No, tænææn sattui olemaan taas ihan omanlaisensa pæivæ...

Sisu siis starttasi tyylikkææsti matkaan, kirmasi about puolivæliin aika lailla mutkat suoriksi mutta kuitenkin, ja sitten joko hukkasi vieheen tai muuten vaan keksi jotain mielenkiintoisempaa tekemistæ. Sain minæ sen lopulta kiinnikin, hihkuttuani ja hypittyæni ensin jokusen minuutin hullun lailla pellolla ja kunhan herra oli ehtinyt kæydæ moikkaamassa pari tuomaria ja væhæn etsimæssæ sitæ kadonnutta viehettækin. Koko suorituksen kruunasi herran selkææn jossain vælissæ pellolla tarttunut kotilo, joka heilutteli iloisena sarviaan lapaluiden vælissæ manttelista kiinni pitæen ja jolla ilmeisesti oli ollut oikein jænnææ. Voin vannoa ettæ se ei ollut Sisun selæssæ startissa, mutta olisko Sisu sitten jossain vælissæ ehtinyt pyøræhtææ ympæri vai mistæ lie matkustaja tarttunut mukaan. Valitettavasti tuomarit eivæt ymmærtæneet Sisun koreografiaa vaikka sillæ ilmiselvæsti olikin pellolla koko ajan aivan hillittømæn hauskaa, joten herran mestaruuskisat typistyivæt alkueriin suhteellisen mykistævillæ 57 pisteellæ ja væhemmæn mairittelevilla kommenteilla sen ælykkyydestæ. Puusilmæt.

Velmun suhteen sitten odotukset olivat ehkæ hiukan korkeammalla, koska se ottaa kisailun aina Hyvin Vakavasti pæinvastoin kuin heinæhattu-Sisu. Alkuerissæ Velmun juoksu parin kanssa næyttikin hyvin tasaiselta ja aika kivalta, mutta tællæ(kææn) kertaa tuomarit eivæt arvostaneet menoa ja pisteitæ kertyi vain 186. Kommenteissa luki ettæ molemmat olivat kuulemma vetæneet mutkan suoraksi ja juosseet hitaasti? Finaalirata sopi Velmulle selvæsti paremmin ja pisteitækin tuli jo normaalimmat 230, joten yhteistuloksena se pææsi niukasti SA-puolelle pistein 416 ja oli lopulta yhdeksæs. Ei nyt mikææn hæikæisevæ tulos, varsinkin verraten tætiensæ nelosvoittoon narttujen SMM-kisassa, mutta ainakin hyvæksytty juoksu mitæ ei meillæ olekaan næhty væhææn aikaan!

Jatkossa Sisu siirtyy nyt virallisesti elækelæiseksi, koska se voi harrastaa kuviokelluntaa kotipellolla ihan ilmaiseksikin, ja Velmu taitaa myøs jættææ nyt maastoilut væhemmælle ja alkaa jo keskittyæ Team-Raceen ja etanalæhtøøn siellæ. Muutenkin maastokisat taitavat jæædæ sivuun meiltæ kunnes løytyy taas koiria joita kisailu kiinnostaa, ellei nyt sitten Pelle innostu kokeilemaan vielæ onneaan Helsinkin KV-maastoissa syyskuun lopulla. Ens kaudella sitten, jos vaikka jo sininen lohikæærmeemmekin pææsisi kisailemaan!

(Koko kisan tulokset: http://koti.mbnet.fi/sirke/2011/SMM.htm)

maanantai 22. elokuuta 2011

Mustialan kv-maastot 21.8.2011

Tiimillä on tällä hetkellä vähän puutetta luotettavista maastokisailijoista, mutta kun männä viikonloppuna kisat järjestettiin lähes naapurissa eli Vorssan toisella puolen Tammelan Mustialassa niin pakkohan sinne oli joku ilmoittaa ihan vaan periaatteesta. Arpa osui tällä kertaa Hornaan, jolla oli kyllä hieman jotain hampaankolossakin viimevuotisesta vastaavasta kisasta, jolloin sen skabat tyssäsivät alkueriin 81 pisteellä kunnon kuperkeikan ja viehehukan jälkeen. No, hyvää tämänvuotisissa kisoissa on se, että Horna sai todellakin enemmän pisteitä kuin vuosi sitten. Huonoa sitten se, että pisteitä kertyi vain 8 enemmän eli 89; tänä vuonna kuperkeikat jäivät sentään onneksi tekemättä, mutta pupu karkasi Hornalta hukkaan radan loppupuolella jostain syystä kuitenkin. Eli sijoitus 14/14 ja taisivat olla Hornan osalta kauden viimeiset kisat. Hornalla olisi intoa vaikka toisille jakaa ja suorilla sen meno on jopa huimaa, mutta vähän joskus on järki hukassa kaahotuksessa ja niin taisi käydä nytkin kun viehe katosi korkeahkoon nurmeen pitkäksi menneen mutkan jälkeen. Horna harjoittelee ahkerasti kurvijuoksua tulevan talven ajan, ja ensi kesänä sitten kokeillaan taas uusiksi josko nyt saatais jo rikottua Mustialan paha karma :-p

Noin muuten kisoissa oli kyllä pitkästä aikaa kiva ihan vaan katsoa toisten suorituksia, kun ei ollut omia koiria huolehdittavana. Säväyksen teki mm. Venäjältä kisaamaan saapunut nuori uros Radiant Solar Diamond, joka sekä juoksi tosi hienosti ollen normipoikien kakkonen tasapisteissä voittajan kanssa että on myös harvinaisen mageen värinen - taitaapi olla eka livenä näkemäni cream whippet. Luonnollisesti tsemppasimme myös Pellen sisaruksia Siriusta (Pähkinänsärkijä), Ronjaa (Pocahontas) ja Leppoa (Peter Pan), vaikka eilen ei ollutkaan ihan heitin päivänsä. Aina ei voi voittaa, toteaa Hornakin.

Koko kisan tulokset löytyvät Sattuman sivuilta: http://koti.mbnet.fi/sirke/2011/Mustiala.htm.

perjantai 19. elokuuta 2011

Kuinka monta whippettiä...

...mahtuu yhteen nanopetiin? Ihan liian monta, ainakin galgon mielestä!


Pelle juhlii



Eilen vietti 4-vuotissynttäreitään wipulauman toisiksi vanhin ja porukan pomo eli Pelle - ja ihan kuin vasta äsken olisin paikkaillut ovenkarmeja ja imuroinut kalliin mutta ilmeisen kelvottoman Fatboyn koiranpedin täytteeksi aiottuja styroksikuulia (joita muuten on PALJON) kämpän katosta... Nyttemmin Pelle on onneksi siirtynyt hieman vähemmän luoviin harrastuksiin kuten vieheessä roikkumiseen, vaikka kyllä siitä löytyy edelleen aimo ripaus herra Pelotonta sopivan tilaisuuden tullessa. Meidän siro ja elegantti junttipulla :-)

tiistai 16. elokuuta 2011

Täytettä sivuille tulee pikkuhiljaa...

...todennäköisesti hyvin hiljaa mutta yritellään kuitenkin! Eli nyt kaikilla talon koirilla on yläpalkista löytyvät omat sivut, joissa tosin tällä hetkellä ovat vasta ihan perustiedot. Kuvia tulee, kunhan saan a) napsittua niitä (mainitsinko jo että kaikki omat kuvani välillä 200x - kevät 2011 katosivat kovalevyn myötä taivaan tuuliin) ja b) kunhan opin lisäämään niitä sivuille.

perjantai 12. elokuuta 2011

Cwic whippets online?

Tänään Omakoiraan oli kolahtanut viesti, jonka perusteella keväällä anomani kennelnimi "Cwic" on nyt myönnetty FCI:ssä (=halusivat rahaa käsittelykuluihin, aika paljon). Näin ollen hieno (ja kallis) uusi nimi oli heti pakko ottaa käyttöön ainakin jossain muodossa, ja täten whippettiimimme tunnettakoon tästä lähtien nyt  Cwicceinä entisen Team Haumäen sijaan. Varsinkin, kun Haumäki on jäämässä historiaan siinäkin mielessä että tiimi on muuttanut pari viikkoa sitten entisestä tukikohdastamme Haumäestä ihan uuteen pytinkiin, joka kyllä on sekin mäellä mutta jolla on huomattavasti tavanomaisempi nimi Toivola. Näin ollen vanha webbisivusto www.haumaki.net katoaa kokonaan lähiaikoina ilmoilta, ja toivottavasti jossain välissä tilalle ilmestyy sitten vastaava uusi ajantasainen kotisivusto. Tuo vanha sivusto kun on sikälikin käynyt mahdottomaksi päivittää, että läppärini kovalevy hajosi täydellisesti - kuvineen sivupohjineen päivineen tietysti - viime talvena, enkä ole enää onnistunut saamaan matskuja käyttökelpoiseen kuntoon (varmuuskopio, mikä se on?). Kotisivuja odotellessa yritän kuitenkin pitää yllä nyt jonkinlaista blogia, jossa siis on tarkoituksena lähinnä päivitellä kaikille kolmelle kiinnostuneelle lukijalle etupäässä Team Cwicin vipeltäjien, ja ehkä joskus meidän muidenkin, kuulumisia.